user_mobilelogo
guadeloupe head 3

RADY NA CESTU NA GUADELOUPE

 

Kdy jet na Guadeloupe

Ostrov každoročně navštíví přes čtyřista tisíc dovolenkářů. Největší počet turistů přilétá na Gaudeloupe z Francie a z Kanady. Nejvhodnějším obdobím, kdy jet na Guadeloupe, je s ohledem na množství srážek první polovina roku. Nejsušší měsíce jsou únor až duben. Naopak nejvíce srážek spadne v období od července do listopadu.

 

 

Co na Guadeloupe vidět a navštívit

Guadeloupe 02

Turisté přijíždí především kvůli krásným plážím, které se nachází na Grande Terre v okolí Gosieru, Saint Anne a Saint Francois. Tyto pláže však jsou hodně populární, a když jsme je navštívili my, byly přecpané. Vzdálenější pláže Anse La Gourde a Anse Tarare směrem k Pointe des Chateaux jsou volnější. My jsme však nejčastěji navštěvovali prázdnou pláž Grande Anse, která je 2km od Desahies na západní straně ostrova Basse Terre. Populární jsou také tůry do deštného pralesa a potápění a šnorchlování u Pigeon Pointu, rezervaci před lety vyhlášenou Jacquesem Cousteauem.

 

 

Cestování na Guadeloupe na vlastní pěst

Guadeloupe 13

Na Guadeloupe jsem jel se svou Šárkou a společně jsme jej krátce navštívili během naší cesty po třech ostrovech Malých Antil.

 

Cestování po Guadeloupe

Na cestu jsme si tehdy ještě zabalili do velkého batohu. S přibývajícími cestami jsem však zjistil, že spoustu věcí člověk na cestách nepotřebuje a je možné cestovat na lehko a pohybovat se svobodněji. Dnes už cestuji jen s malým cyklistickým baťůžkem, který neváží více jak 6kg. Protože hygienu mám v balení do 100ml, nastupuji s ním rovnou i na palubu letadla. Jak si zabalit na cesty popisuji v článku "Co s sebou na cesty".

Po dobu našeho pobytu jsme si od ubytovatele pronajali jeho auto (jinak rezervace např. přes rentalcars.com).

 

Ubytování

Ubytování jsme si našli a zarezervovali na internetu (více v cestopise). S pronajímatelem jsme se setkali v přístavu, kam jsme dopluli ze sousední Dominiky. Bydleli jsme v apartmánu s kuchyňkou a terasou ve vile, jejichž apartmány pronajímal hostům. Sám i s rodinou bydlel ve stejné vile, která stála sto metrů opodál.

 

Stravování

Zkoušeli jsme se stravovat v restauracích, ale většinou jsme si raději vařili doma v soukromí. Přečíst si francouzký jídelní lístek není snadné nehledě na to, že francouzké restaurace jsou drahé.

 

Ostatní zvláštnosti

Podobně jako tomu je na Martiniku, je třeba si i na Guadeloupu dávat pozor na stromy Macinelli, jejichž listy jsou jedovaté. Stromy obvykle bývají označeny na kmeni červenou tečkou.

Nedoporučuje se také koupat ve sladké vodě kvůli bilharzii. 

 

 

facebook

Instagram 2

 

youtube