user_mobilelogo
martinik head 3

RADY NA CESTU NA MARTINIK

 

Kdy jet na Martinik

Na Martinik každoročně přijede téměř půl miliónů turistů, tj. více než stálých obyvatel ostrova a osmdesát procent z nich přilétá z Francie. Nejvhodnějším obdobím, kdy jet na Martinik, jsou měsíce od listopadu do června, kdy na ostrově spadne nejméně srážek. Nejsušším měsícem je duben. Naopak nejvíce srážek spadne během léta s vrcholem v září.

 

 

Co na Martiniku vidět a navštívit

Martinik 08

Turisté přijíždí na Martinik především kvůli krásným plážím, které se nachází na jihozápadním pobřeží od Grand Anse až k nejkrásnější pláži ostrova k Les Salines. Nádherné pláže jsou také na jihu kolem Cap Chevalier a na východě na poloostrově Caravelle. Na severu jsou černé pláže Anse Ceron a Ance Couleuvre. Potápění je populární u města Saint Pierre, kde potápěči prozkoumávají desítku potopených lodí. Ve vnitrozemí turisté vyrážejí do hornatého deštného pralesa na tůry, vyhlášená je i vekolepá botanická zahrada Balata.

 

 

Cestování na Martinik na vlastní pěst

Martinik 24

Na Martinik jsem jel se svou Šárkou a společně jsme jej krátce navštívili během naší cesty po třech ostrovech Malých Antil. 

 

Cestování po Martiniku

Na cestu na Martinik jsme si tehdy ještě zabalili do velkého batohu. S přibývajícími cestami jsem však zjistil, že spoustu věcí člověk na cestách nepotřebuje a je možné cestovat na lehko a pohybovat se svobodněji. Dnes už cestuji jen s malým cyklistickým baťůžkem, který neváží více jak 6kg. Protože hygienu mám v balení do 100ml, nastupuji s ním rovnou i na palubu letadla. Jak si zabalit na cesty popisuji v článku "Co s sebou na cesty".

Po ostrově jsme se přemísťovali pronajatým autem, které jsme si vyzvedli na letišti a vrátili v Point de Boute, přes rentalcars.com. Některé autopůjčovny např. Avis nebo Budget umožňují vrácení auta na jiném místě a pro nás to bylo výhodné, protože jsme z Point de Boute pokračovali dále lodí do Fort de France a poté velkým trajektem na Dominiku. Nemuseli jsme jet až na letiště a odtud se vracet taxíkem do Fort de France do přístavu.

 

Ubytování

Ubytování, které představovalo malý byt i s kuchyňkou, jsme našli a zarezervovali na internetu přes Booking.com, viz cestopis. Nabídka jiného ubytování je např. na adrese gitesdefrance-martinique.com nebo homeaway.com.

 

Stravování

Stravování jsme řešili rychlým občerstvením na ulici a večer jsme si doma vařili. Stravovat se ve francouzkých restauracích totiž není zrovna dvakrát levné.

 

Ostatní zvláštnosti

Na Martiniku jsme si dávali pozor na stromy Macinelli, jejchž listy jsou jedovaté a proto tyto stromy obvykle bývají označeny na kmeni červenou tečkou.

Nedoporučuje se také koupat ve sladké vodě kvůli bilharzii a naopak se doporučuje dávat pozor na jedovaté hady.

 

 

 

facebook

Instagram 2

 

youtube