user_mobilelogo
HK head

RADY NA CESTU DO HONG KONGU

 

Kdy jet do Hong Kongu

Hong Kong má vlhké subtropické klima. Léto je horké a vlhké s občasnými dešťovými přeháňkami a bouřkami. Od dubna do září spadne nejvíce srážek. Podzimní a zimní období je slunečné a suché a počasí se proměňuje s blížícím se jarem. Turisté navštěvují Hong Kong po celý rok, ale nejvhodnější období, kdy do Hong Kongu jet, jsou podzimní měsíce.

 

 

Co v Hong Kongu vidět a navštívit

HongKong 11

Hong Kong je významné ekonomické a obchodní centrum a pro turisty je nadmíru přitažlivý. Ostrov Hong Kong překypuje nejvyššími mrakodrapy na světě, které jsou v noci nádherně osvětlené a vytváří magickou atmosféru. Na tuto siluetu je nejkrásnější pohled z pevninského Kowloonu ze Star Promenade, která se nachází hned u přístavu Star ferry. Na celé město je také nádherný výhled z ostrovního Victoria peak, z hory vyrůstající do výše 554 metrů nad mořem přímo za administrativním centrem.

Kowloon na pevnině je stejně rušný, s širokými třídami, nákupními středisky a trhy. Slavná je třída Nathan Road a mezi nejznámější trhy patří Nefritový nebo ptačí trh. Noční trh je na ulici Temple street. Nádherné pláže se nacházejí na ostrově Lamma, kolosální Buddha na ostrově Lantau.

 

 

Cestování do Hong Kongu na vlastní pěst

HongKong 20

 

Vstupní formality

Při splnění určitých podmínek není pro vstup do země pro občany ČR nutná vízová povinnost, více na mzv.cz.

 

Cestování po Hong Kongu

Pohybovat se po Hong Kongu je docela snadné a levné. Po ostrově je výhodné a hlavně zábavné cestování dvoupatrovými tramvajemi a na poloostrov Kowloon se dá z ostrova přeplavit malebnými zelenobílými trajekty Star Ferry. Jeden lístek na tramvaj stojí 2,3 HKD, na loď 3,4 HKD, na podzemku jednorázová jízdenka stojí 5 HKD a celodenní 85 HKD. Metro z Central station jede na Letište v Lantau 25 minut a jízdenka stojí 80 HKD.

Pro cestování do Macau je možné lístky na trajekt rezervovat přes stránku 12go.asia.

 

Ubytování

Hotel jsme řešili pomocí rezervačních stránek, jako jsou např. Agoda.com nebo Booking.com.

 

Stravování

Stravovali jsme se v restauracích a jídlo se pohybovalo v našich cenových relacích. Jen je občas zábavné objednat si podle čínského jídelního lístku bez obrázků.

 

 

 

facebook

Instagram 2

 

youtube