user_mobilelogo
HEAD Indie4

INDIE

 

6 700 indických kilometrů

O návštěvě Indie jsem přemýšlel několik let. O vánocích 2013 jsem se nakonec rozhodl a cestu jsem začal plánovat. Vzhledem k tomu, že jsem měl v plánu během necelých tří týdnů navštívit několik států na trase dlouhé 6 700 kilometrů, věnoval jsem přípravě intenzivní dva měsíce. Studoval jsem průvodce, cestopisy a dopředu jsem si rezervoval vlakové jízdenky, vnitrostátní přelety a všechna ubytování. Koncem března jsem byl s přípravami hotov a očekával den D, kdy se do pestré exotické země plné kontrastů vydám.

 

  • Trasa trvala 20 dní a během ní jsem urazil 6700 kilometrů.

 

Cestu jsem zahájil v Dillí a navštívil památky Qutub minar, Humayun tomb, Hazrat Nizar, Red fort a Jama masjid. Další den jsem vlakem pokračoval do Jaipuru, kde jsem prošel Růžové město a za městem Amber Fort. Dalším vlakem jsem dojel do Agry a navštívil Taj Mahal, Agra fort a "baby Taj". Nočním vlakem jsem pokračoval do Varanasi. Poté jsem letadlem a nočním vlakem cestoval do slavné čajové oblasti v Dardžílingu u hranic s Nepálem a Butánem a bydlel jsem ve vesnici u místních. Následně jsem pokračoval nočním vlakem zpět do Kolkaty a letadlem jsem přeletěl na pláž Palolem portugalské Goy. Cestu jsem zakončil v Bombaji, kde jsem prochodil koloniální část města a jedno dopoledne strávil ve slumu Dharavi z filmu "Milionář z chatrče".

A protože se mi cesta líbila, o několik let později jsem se do Indie vrátil a procestoval Keralu na jihu země... A pokud bych obě své cesty sečetl, pak jsem v Indii strávil více než 5 týdnů a nacestoval více než 9 200 kilometrů.

 

 

facebook

Instagram 2

 

youtube